LiftTrailer

Esittely

Perävaunujen rakenteessa nähdään harvoin mullistavia uudistuksia. On kuitenkin tilanteita, joissa edes tavallisen kippaavan perävaunun ominaisuudet eivät riitä tai voivat jopa aiheuttaa hankaluuksia. Taakan nosto lastauskorkeuteen käsivoimin, työkoneiden ajo jyrkkää ramppia pitkin, matalan henkilöauton ja päältä ajettavien ruohonleikkurien ajo kyytiin, hevosen suostuttelu peruuttamaan kaltevaa pintaa pitkin ovat esimerkkejä tällaisista tilanteista. Kuormatilan nosto- ja laskumahdollisuus on yksi ratkaisu näihin ongelmiin.Hydraulisilla jarruilla ja hyvällä jousituksella sekä iskunvaimennuksella varustettu LIFTrailer on keskivertoa parempi vedettävä. Yhdellä akselilla vältytään myös telin hankalasta kääntyvyydestä ja teliin kohdistuvista suurista rasituksista. Myös vierintävastus pysyy pienempänä.Lavan korkeutta voidaan portaattomasti nostaa jopa työskentelytasoon 800 mm. Kuormaus korkeilta läpällä varustetuilta lastauslaitureilta helpottuu. LIFTraileria voidaan käyttää työmaaolosuhteissa myös työtasona. Nykyiseen prototyyppiperävaunuun kuormatilan laitoja ei ole vielä asennettu.Työkoneen kuormaus maan tasossa on helppoa, nopeaa ja turvallista. Moottoritiellä ajettaessa voi raskailla kuormilla maavaran pitää pienenä ajovakavuuden lisäämiseksi.Vaikeissa maasto-olosuhteissa maavaraa on käytettävissä jopa 600 mm. Pelastus- ja huoltotöissä, puolustusvoimien käytössä, maa- ja metsätaloudessa sekä hirvenmetsästyksessä maastokuljetukset helpottuvat.

Tässä hankkeessa on opittu hyödyntämään lasertyöstöä uusilla, innovatiivisilla tavoilla. Uusia prosessimalleja ja menetelmiä on kehitetty yhdessä maamme johtavien metallialan yritysten kanssa. Hyvä suunnittelu mahdollistaa yhteistyökumppanien samanaikaisen toiminnan tuotteen esivalmistuksessa, jolloin hitsattavat osat ovat sellasinaan sopivia kokoonpanoon lyhentäen läpimenoaikoja. Lasertyöstön mittatarkkuus takaa korkeamman laadun ja vähentää virheiden mahdollisuuksia, kun osat sopivat halutulla tavalla yhteen.

Perävaunun käyttökohteet

LiftTrailer -järjestelmää voi käyttää esimerkiksi seuraavan tyyppisiin kuljetustehtäviin:
  • avolavalla autot, työkoneet ja rakennusmateriaalit
  • umpikorilla mönkijät, moottorikelkat ja hevoset
  • työkonealusta ja muu työmaakäyttö, esimerkiksi pienet työmaakopit
  • maatalous, jätehuolto, hirviporukat, palokunnat ja pelastustoimi, sotilaskäyttö
  • apurungolla kaapeli- ja putkikelat, veneenkuljetus ja pitkät tavarat


LiftTrailer -kuljetusjärjestelmä soveltuu myös vaihtokuormatilan käsittelijäksi. Tasaisella alustalla, kuten varastoalueilla, kuormatilan vaihto onnistuu ongelmitta.

Tekniset tiedot

Prototyyppi Sarjatuotanto
Kokonaispaino 2000 kg 3000 kg
Akselipaino 1800 kg 2850 kg
Koukkupaino 150 kg 150 kg
Kuorma 1300 kg 2250 kg
Jarrut hydraulikäyttö sähkökäyttö
Lavan nosto/lasku käsihydrauliikka sähköhydrauliikka

Vetokoukku säilyy vakiokorkeudella noston ja laskun aikana.

Vetoauton vaatimukset:
LiftTrailerin kevyttä versiota (2000) voi vetää liki kaikilla yleisimmillä pakettiautoille, järeämmän (3000) vaatiessa suurempia paketti-, avolava- tai maastoautoja. Rekisteriotteessa on kerrottu jarrullisen perävaunun suurin massa.
Ajokorttivaatimus on BE-, C1E- tai CE-kortti.

Kaksi leveyssarjaa: Kapea sarja
(prototyyppi)
Leveä sarja
Perävaunun leveys 2350 mm 2550 mm
Kuormatilan leveys 2250 mm (takaosa) 2450 mm
Kuormatilan leveys 1600 mm (etuosa) 1800 mm
Kuormatilan pituus 3800 mm 3800 mm